Radmanović predvodi delegaciju BiH na forumu u Marakešu

SRNA
Radmanović predvodi delegaciju BiH na forumu u Marakešu

Delegacija Parlamentarne skupštine BiH, koju predvodi predsjedavajući Predstavničkog doma Nebojša Radmanović, učestvuje na Drugom zasjedanju evromediteranskog i zalivskog Parlamentarno–ekonomskog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, koje je danas počelo u Marakešu.

U delegaciji su i predsjedavajuća Delegacije parlamenta BiH u Parlamentarnoj skupštini Mediterana Rejhana Dervišević i zamjenik predsjedavajuće delegacije Vlatko Glavaš, te predsjedavajuća Zajedničke komisije za ekonomske reforme i razvoj Ermina Salkićević Dizdarević.

Parlamentarno-ekonomski forum, kojeg su zajednički organizovali Parlamentarna skupština Mediterana i Dom odbornika Maroka, okupio je parlamentarce, institucionalne partnere ove multilateralne parlamentarne organizacije, te ekonomske eksperte iz javnog i privatnog sektora s ciljem da razmijene mišljenja, stavove i dobre prakse o aktuelnim ekonomskim pitanjima i izazovima s kojima se suočavaju zemlje evromediteranskog i zalivskog regiona, saopšteno je iz parlamenta BiH.

Učesnike foruma pozdravili su predsjednik Parlamentarne skupštine Mediterana i predsjednik Doma odbornika Maroka Enam Majara, predsjednik Predstavničkog doma Maroka Rašid Talbi el Alami, kao i predsjednici parlamenata zemalja članica Parlamentarne skupštine Mediterana, među kojima i Radmanović.

Tokom dana učesnici su razgovarali o izazovima i mogućnostima obezbjeđivanja snabdijevanja energijom i zelenoj tranziciji u evromediteranskim i zalivskim regionima, a bilo je riječi i o makroekonomskoj perspektivi tih regiona.

Na marginama Parlamentarno–ekonomskog foruma u Marakešu održan je i sastanak Koordinacionog savjeta za prošireni savjetodavni odbor Ženskog parlamentarnog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana, na kojem je učestvovala Derviševićeva.

Na sastanku su razmotreni strateški prioriteti Ženskog parlamentarnog foruma Parlamentarne skupštine Mediterana za period do 2016. godine, s posebnim fokusom na jačanje saradnje sa ekonomskim organizacijama i stručnjacima kako bi se Ženskom parlamentarnom forumu pružili svi potrebni alati za postizanje potpune ekonomske osnaženosti i nezavisnosti.

Drugi dan Parlamentarno-ekonomskog foruma u Marakešu biće fokusiran na teme preduzetništva u digitalnom svijetu i izazovima vještačke inteligencije, inovacione mreže za preduzetništvo i na prava intelektualnog vlasništva kao ključ prosperiteta i ekonomskog rasta u evromediteranskim i zalivskim regijama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana