Radmanović: Konaković protiv dobrosusjedskih odnosa

Srna
Radmanović: Konaković protiv dobrosusjedskih odnosa

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma parlamenta BiH Nebojša Radmanović rekao je Srni da izjave ministra inostranih poslova u Savjetu minstara Elmedina Konakovića jasno pokazuju da je protiv dobrosusjedskih odnosa, mira i stabilnosti cijelog Balkana.

Komentarišući to što je Konaković najavio da će na sjednici Savjeta ministara ove sedmice pokrenuti inicijativu za stavljanje van snage Sporazuma BiH i Srbije o policijskoj saradnji, Radmanović je podsjetio da su 2010. i 2011. godine, kada je razgovarano i kada je postignut sporazum sa Srbijom i sa Hrvatskom, predstavnici BiH i zemalja regiona radili na dobrosusjedskim odnosima, koje treba graditi i danas.

"To je pravi put mira, bezbjednosti i stabilnosti na Balkanu u cjelini. Optužiti ljude koji su na tome radili i uspjeli da završe vrlo težak posao je vrlo nerazumno u ovom momentu, a pogotovo ako to stavimo u kontekst toga da se na saradnji radi svuda u svijetu i u civilizovanim zemljama", istakao je Radmanović.

On je naglasio da, međutim, Konaković pravi novi potez koji jasno pokazuje svima u svijetu ko je protiv dobrosusjedskih odnosa.

"Konaković je najavio da će sam, ničim izazvan zatražiti da se sa jednom od zemalja sa kojim je potpisan, taj sporazum poništi, što dokazuje da iz Sarajeva lažno optužuju razne lidere i u BiH i u Srbiji da oni remete odnose. Konaković je sada potvrdio ko je protiv dobrosudsjedskih odnosa, protiv mira i stabilnosti", rekao je Radmanović.

On je napomenuo da je interesantno da u BiH vole da se bave prošlošću oni koji o tome ništa ne znaju.

"Koristiti to u dnevnopolitičke svrhe uoči lokalnih izbora je potpuno smiješno, a kako to nije shvatio Konaković, nije razumljivo", rekao je Radmanović.

Ministar inostranih poslova u Savjetu ministara Elmedin Konaković najavio je da će na sjednici Savjeta ministara ove sedmice pokrenuti inicijativu za stavljanje van snage Sporazuma BiH i Srbije o policijskoj saradnji.

On je objasnio da je stavljanje van snage ovog sporazuma moguće samo ako ministri iz Republike Srpske u Savjetu ministara dignu ruku za to, jer tako kaže Ustav BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana