Radmanović: Jedinstvo najvažniji zadatak Srba sa obje strane Drine

Srna
Radmanović: Jedinstvo najvažniji zadatak Srba sa obje strane Drine

SARAJEVO - Predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović čestitao je danas građanima Srbije i Republike Srpske Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave uz poruku da je očuvanje nacionalnog identiteta, jezika, kulture i tradicije jedan od najvažnijih zadataka srpskih političara sa obje strane Drine.

Radmanović je naglasio da se srpski narod i danas žestoko bori da očuva slobodu koju su mu izvojevali preci.

-Sjećamo se danas svih onih koji su se žrtvovali za tu slobodu, ali je važno i da ne zaboravimo potrebu da i u budućnosti ostanemo okupljeni, jer samo jedinstveni možemo sačuvati mir i stabilnost koji su prijeko potrebni našem narodu - istakao je Radmanović.

On je posebno istakao da je srpsko jedinstvo potrebno manifestovati svakog dana i u svakoj situaciji.

-Osim što je Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave prilika da potvrdimo snažne veze Banjaluke i Beograda i utvrdimo pravce kako ih još više ojačati, na ovaj dan je važno istaći i da Srbima unutar BiH jedinstvo nikada nije bilo potrebnije - naglasio je Radmanović.

Radmanović je poručio da je praznik poput današnjeg podsjetnik svima da nacionalni interes mora da bude na prvom mjestu.

Vlade Republike Srpske i Srbije odlučile su da Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave zajednički praznuju 15. septembra, na dan kada je 1918. godine počeo proboj Solunskog fronta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana