Radmanović: BiH mora ići u EU bez obzira na njene slabosti

GS
Radmanović: BiH mora ići u EU bez obzira na njene slabosti

BANjALUKA - BiH mora ići u Evropsku uniju bez obzira na njene slabosti, rekao je zamjenik predsjedavajućeg Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine BiH Nebojša Radmanović za RTRS.

- BiH i Republika Srpska u okviru nje, ekonomski, su u potpunosti vezane za Evropsku uniju, što je jedan od najbitnijih razloga evropskog puta - naglasio je Radmanović.

Bez obzira na odluku Evropskog savjeta, po pitanju početka pregovora sa BiH, poznato je da SNSD eksplicitno traži i datum. Radmanović je optimističan po pitanju početka pregovora, ali ne i po pitanju datuma za BiH, za koji je kaže neizvjesno kada će ga uopšte dobiti.

- Danas već znamo, dan prije nego što će se odlučiti, da nećemo dobiti datum. Naravno da bi vrlo važno bilo da dobijemo i datum jer se onda na drugačiji način i razvijamo. Drugačije mi radimo ovdje, a drugačije se i prema nama odnose i iz Evropske unije i u cjelini iz Brisela. Baz datuma, nosi se niz minusa. Dakle, ostajemo praktično na pola puta, i dalje nas pritišću za nešto što mi možda nećemo, a moramo usvojiti, pa nekad usporimo, kažemo šta nas briga niste nam dali datum - naglasio je Radmanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana