Radinković: Policija iz Tešnja da preduzme mjere protiv napadača na srpsku kolonu

Srna
Radinković: Policija iz Tešnja da preduzme mjere protiv napadača na srpsku kolonu

DOBOJ - Dobojskoj policiji poznate su marke vozila koja su onemogućavala prolaz koloni za Teslić, pri povratku sa mirnog skupa na entitetskoj liniji kod Doboja, te da očekuje da će policija iz Tešnja brzo identifikovati ta lica i dostaviti informacije o njima i mjerama koje su protiv njih preduzeli, rekao je načelnik Policijske uprave Doboj Slobodan Radinković.

Radinković je naveo da je Policijskoj stanici Teslić 1. septembra oko 21 čas prijavljeno da su se incidenti dogodili oko 19.30 časova, a Policijska stanica Teslić odmah je obavijestila Policijsku upravu u Tešnju u FBiH o događaju.

On je rekao da je teslićka policija identifikovala oštećena vozila i do sada uzela dvije izjave oštećenih lica koje su proslijeđene Policijskoj upravi Tešanj.

-Identifikovali smo još osam lica koja su bila u toj koloni od kojih ćemo uzeti izjave i proslijediti u Policijsku upravu Tešanj - naveo je Radinković.

Radinković je rekao da su tri vozila i autobus iz kolone te večeri prvo napadnuti na semaforu u Matuzićima.

-Ta vozila i autobus su oštećena na način što je bacano kamenje - izjavio je novinarima Radinković.

Prema njegovim riječima, na putu kolone prema Tesliću drugi incident se dogodio dva puta u Jelahu, i to “na semaforu od strane lica koja vjerovatno tu žive, a prema izjavi svjedoka koji svojim izgledom asociraju da pripadaju i vehabijskom pokretu, zaustavili su i onemogućili kretanje kolone”. Nakon što je kolona puštena, ona se zaustavila već na drugom semaforu i tim prilikom je jedno lice sišlo sa motocikla i oštetilo jedno vozilo.

Teslićani koji su se vraćali iz Doboja sa skupa podrške institucijama Republike Srpske napadnuti su 1. septembra u večernjim časovima u centru Jelaha u Federaciji BiH, rekao je tada Srni zamjenik šefa Kluba odbornika SNSD-a u Skupštini opštine Teslić Predrag Dević.

-Vozila i autobusi su prvo udarani šakama, nakon čega su gađani predmetima -izjavio je Dević, navodeći da se incident dogodio pred semaforom u centru Jelaha.

Građani Srpske odlučili su se na mirne proteste na međuentitetskoj granici nakon što im je MUP Kantona Sarajevo zabranio da se okupe ispred pravosudnih institucija u Sarajavu, da bi tamo izrazili nezadovoljstvo zbog podizanja političke optužnice protiv predsjednika Republike Milorada Dodika i direktora “Službenog glasnika” Srpske Miloša Lukića.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana