Radanović: Prvo zahtjev Skupštini, potom i Ustavnom sudu

Srna
Radanović: Prvo zahtjev Skupštini, potom i Ustavnom sudu

ISTOČNO SARAJEVO- Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ pokrenuće proceduru za preispitivanje ustavnosti Vlade Posavskog kantona u koju nije izabran nijedan predstavnik Srba, ukoliko to ne ispravi kantonalna Skupština, izjavio je Srni predsjednik Odbora Đorđe Radanović.

Radanović je najavio da će Odbor za zaštitu prava Srba u FBiH prvo dostaviti Skupštini Posavskog kantona dopis u kojem će biti zatraženo da Skupština izmijeni sastav Vlade.

"Prvo ćemo od Skupštine tražiti da otkloni nedostatke i uskladi sastav Vlade sa nacionalnom strukturom iz 1991. godine, a ako to izostane, bićemo prinuđeni da tražimo zaštitu ustavnosti", naglasio je Radanović.

Skupština Posavskog kantona je ranije ove sedmice na vanrednoj sjednici potvrdila imenovanje predsjednika Vlade Đure Topića i članova Vlade, čime je okončano formiranje vlasti u tom kantonu nakon opštih izbora.

U kantonalnu Vladu ni ovaj put nije izabran nijedan predstavnik srpskog naroda, kao ni prethodne četiri godine, kada je na njenom čelu takođe bio Topić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana