Radanović: Ohrabrujuće poruke stranaka koje dogovaraju formiranje vlasti

Srna
Radanović: Ohrabrujuće poruke stranaka koje dogovaraju formiranje vlasti

SARAJEVO - Odbor za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ ohrabren je porukama sa nedavnog sastanka predstavnika političkih partija SNSD-a, HDZ-a i "osmorke" koje dogovaraju vlast na niovu BiH, izjavio je Srni predsjednik ovog odbora Đorđe Radanović.

Radanović je naveo da su te poruke bile u pravcu smirivanja situacije u BiH i poboljšanja ekonomskih uslova za ostanak, jačanje ukupne saradnje i privlačenje što više investicija.

On je dodao da se vlast u BiH prvi put formira na način da nije riječ o čistoj "podjeli fotelja" već se govori o konkretnim programskim i ekonomskim reformama koje je neophodno preduzeti.

Radanović je u ime Odbora pozdravio sve korake HDZ-a i SDP-a u formiranju Vlade FBiH, navodeći da optimistično djeluje najava formiranja Savjeta ministara na programskoj platformi koja će podrazumijevati bolje odnose između Srba i Bošnjaka, kao i Bošnjaka i Hrvata u FBiH.

"To je nama važno u svjetlu nedavnih nemilih događaja u Mostaru kada su oskrnavljna pravoslavna crkva i groblja", rekao je Radanović.

On smatra da platforma, koju "osmorka" usaglašava sa HDZ-om BiH, predstavlja dobru osnovu za smirivanje međunacionalnih tenzija, što će dovesti i do smanjivanja broja krivičnih djela izrvšenih iz mržnje i nacionalne netrpeljivosti prema Srbima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana