Radanović: Malicioznost u radu MUP-a Kantona Sarajevo, problem bi bio i skup osam Srba

G.S.
Radanović: Malicioznost u radu MUP-a Kantona Sarajevo, problem bi bio i skup osam Srba

BANjALUKA - Predsjednik Odbora za zaštitu prava Srba u FBiH Đorđe Radanović rekao je da je maliciozna odluka MUP-a Kantona Sarajevo da ne izda dozvolu za održavanje mitinga podrške predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i vršiocu dužnosti direktora "Službenog glasnika" Srpske Milošu Lukiću.

Radanovć je dodao da ne može da vjeruje da MUP KS-a nema ni malo profesionalnosti u sebi.

"Ja sam garantovao da niko neće počiniti ništa što bi ugrozilo bezbjednost ljudi. Oni nemaju profesionalan odnos ni prema jednom skupu. U jednom momentu su rekli da je problem da neko kamen baci tako da nije problem osam hiljada Srba nego bi problem i da je osam Srba tražilo skup", rekao je Radanović za ATV.

Radanović ističe da su u Ministarstvu saobraćaja bili veoma nekorektni.

"Nisu željeli da izadju dozvolu za prometovanje na dionici pored Tužilaštva a istovremno su nam iz MUP-a Kantona Sarajevo nalagali neke dodatne mjere koje nigdje nisu propisane zakonom o mirnom okupljanju", rekao je Radanović.

Radanović je rekao da mu je najprije naloženo da obezbijedi saglasnost Ministarstva saobraćaja, pa da nabavi 80 radnika obezbjeđenja, vozila hitne pomoći vozila vatrogasne službe.

"Sve sam obezbijedio osim zaštitara koje ne mogu da nađem nigdje u BiH", rekao je Radanović. 

Sarajevska policija zabranila je održavanje protesta Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ u petak, 1. septembra, ispred Suda i Tužilaštva BiH zbog neispunjavanja formalnih uslova i iz bezbjednosnih razloga, saopšteno je iz kantonalnog Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/.

Aulić: Demokratija po mjeri političke Baščaršije

 - U Sarajevu očigledno ne može da se okuplja niko ko se ne uklapa u bošnjačku političku matricu, izjavio je savjetnik srpskog člana Predsjedništva BiH Saša Aulić.

Reagujući na zabranu održavanje protesta ispred Suda i Tužilaštva BiH u petak, 1. septembra, u organizaciji Odbora za zaštitu prava Srba u Federaciji BiH /FBiH/ s ciljem podrške predsjedniku Republike Srpske, Aulić je rekao za Srnu da je to demokratija po mjeri političke Baščaršije.

"Slika i prilika građanske BiH koju sanjaju bošnjački političari i u kojoj bi Srbima bila stavljena traka preko usta", istakao je Aulić.

Aulić je konstatovao da ovakav tamni vilajet od države podržavaju i zapadne ambasade koji se na sva zvona predstavljaju kao zaštitnici slobode i demokratije.

Da se ovako nešto desilo u Republici Srpskoj, istakao je Aulić, američka i britanska ambasada bi istog trenutka počele da vrište o ugroženosti slobode i demokratskih prava.

"Budući da ovu diskriminaciju sprovode oni koji su na njihovom kratkom lancu, za očekivati je da će ovaj put izostati i poruke zabrinosti i oštre osude, a ne bi bilo čudno ni da ovu nedemokratsku zabranu otvoreno podrže. Nagledali smo se i većeg licemjerja", rekao je Aulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana