Puzigaća: EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličanja ustaštva

Srna
Foto: Srna

BANjALUKA- Predsjednik Udruženja radnika i invalida rada izbjeglih iz Hrvatske sa državljanstvom BiH Nikola Puzigaća smatra da EU treba da kazni Hrvatsku zbog veličanja ustaštva u Kninu, na proslavi takozvanog dana pobjede u zločinačkoj akciji "Oluja".

"Srpski narod je najveći stradalnik u Prvom i Drugom svjetskom ratu, kao i u ratu devedesetih. Nezamislivo je da se u Hrvatskoj godinama veliča ustaštvo i fašizam kojeg EU uporno prećutkuje i ne sankcioniše, iako je Evropa dala ogromnu žrtvu na slamanju Hitlerove Njemačke", rekao je Puzigaća Srni.

Prema njegovim riječima, krajnje je vrijeme da EU natjera Hrvatsku, koja je njena punopravna članica, da riješi i statusna prava Srba u Hrvatskoj koja se odnose na vraćanje imovine, stanarskih, radnih, penzionih prava, te prava iz privatizacije javnih preduzeća u Hrvatskoj.

Puzigaća je ukazao da je Srbima u Hrvatskoj bespravno oduzeto 50.000 stanova, da im nije isplaćeno 30.000 zarađenih penzija prije rata u toj državi, ali da EU ne želi da reaguje na ovakvo ponašanje Hrvatske.

On je napomenuo da je Bošnjacima i Hrvatima u Republici Srpskoj vraćena sva imovina i stanarska prava, dok su izbjegli Srbi iz Hrvatske godinama diskriminisani po tom osnovu u Hrvatskoj.

"U najnovije vrijeme Hrvatska želi potpuno da uništi Srbe namjerom izgradnje odlagališta radioaktivnog nuklearnog otpada na Trgovskoj gori na granici sa BiH", dodao je Puzigaća.

Na centralnoj proslavi takozvanog dana pobjede u zločinačkoj akciji "Oluja" u Kninu čuo se ustaški pozdrav "Za dom spremni", koji su uzvikivali nekadašnji pripadnici HOS-a, jedinice koja i danas otvoreno slavi nasljeđe zločinačke Nezavisne Države Hrvatske.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana