Prvo obraćanje novog predsjednika: Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore

GS
Prvo obraćanje novog predsjednika: Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore

PODGORICA - Večeras je noć koju smo čekali više od 30 godina, kazao je jedan od lidera Pokreta Evropa sad (PES) Jakov Milatović, koji je pobijedio kandidata DPS-a Mila Đukanovića u drugom krugu predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

- Večeras je Crna Gora napravila odlučan korak naprijed i rekla presudno zbogom režimu Mila Đukanovića. Neka nam je sa srećom ova pobjeda svih nas. Neka nam je sa srećom pobjeda pomirene Crne Gore - kazao je Milatović na proslavi u Univerzitetskom centru u Podgorici.

On je dodao da je Crna Gora napravila korak ka naprednijoj i evropskoj Crnoj Gori. 

Naglasio je da je Crna Gora napravila odlučan korak naprijed, da je njegova pobjeda istorijska, kao i da je nikada više neće voditi trzavice sa zemljama Zapadnog Balkana i regiona.

-Vidite kakva je ovo sila zajedničke Crne Gore i to je Crna Gora svih nas koji smo je čekali i zato je ona ovako velika i istorijska. Mi smo večeras rekli zbogom kriminalu i korupciji sa politikom Crne Gore, rekli smo veliko dobro veče i dobar dan evropskoj Crnoj Gori. Ostavljamo prošlost u prošlosti i idemo u budućnost i pozivam sve da dostojanstveno slave pobjedu demokratske Crne Gore - rekao je Milatović.

On je naglasio da Crnu Goru više niko nikada neće dijeliti, siromašiti i zarobljavati kriminalom i korupcijom.

-Radićemo na bogatstvu, jednakosti i evopskom putu, u narednih pet godina izvešćemo Crnu Goru u EU. Nikada više iz Crne Gore neće ići trzavice prema zemljama Zapadnog Balkana i regiona. Želimo sve najbolje odnose, zajedništvo i napredak na zapadnom Balkanu. Želimo da se bavimo vladavinom prava, ekonomijom i evropskim integracijama. To su tri prioriteta, rekli smo zbogom pogubnom režimu . rekao je Milatović.        

Naglasio je da je ovo pobjeda pomirene Crne Gore.

-Ovo je istorijski dan, dostojanstveno da slavimo, jer ništa ne treba da unizi večičanstvenost ove naše pobjede. Uvijek ćete svi imati iste šanse za uspjeh u životu  gdje će jedino biti potrebno koliko ko zna i umije, za to smo se borili -  zaključio je Milatović.

U štabu PES-a su premijer i lider GP URA Dritan Abazović, predsjednik Demokrata Aleksa Bečić, lideri DF-a Andrija Mandić i Milan Knežević, bivši premijer Zdravko Krivokapić, bivši ministar poljoprivrede Aleksandar Stijović….

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana