Protest “Stop kriminalizaciji klevete” sutra u Banjaluci

GS
Protest “Stop kriminalizaciji klevete” sutra u Banjaluci

BANjALUKA – Poslanici u Narodnoj skupštini Republike Srpske sutra će raspravljati o Prijedlogu zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika, a kojim se kao krivično djelo u Srpskoj uvodi kleveta.

Ova tačka druga je na dnevnom redu sjednice koja bi trebalo da počne u 10 časova, a upravo zbog namjere da se kriminalizuje kleveta, novinari, medijski radnici,  predstavnici civilnog sektora i građani, okupiće se na Trgu Krajine u Banjaluci uoči početka sjednice, odakle će mirno prošetati do zgrade Narodne skupštine.

Tako će još jednom poslati poruku da se hitno odustane od namjere da se kriminalizacije kleveta u Srpskoj.

Iz Kluba novinara Banjaluka pozvali su danas sve kolege da se pridruže protestnoj šetnji, a okupljanje novinara i svih zainteresovanih zakazano je za devet časova kod megafona na Trgu Krajine, gdje je predviđeno i obraćanje okupljenih.

-Nakon kraćih obraćanja predviđena je šetnja do Narodne skupštine gdje u 10 časova počinje sjednica na kojoj je druga tačka dnevnog reda Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Krivičnog zakonika Republike Srpske. Dođite da još jednom kažemo da je ovo loš potez, koji može da ima nesagledive posljedice po sve nas. Pozovite i svoje gledaoce/čitaoce - saopštili su iz Kluba novinara Banjaluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana