Pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe u sarajevskoj opštini Novi grad

Srna
Pronađeni posmrtni ostaci najmanje jedne osobe u sarajevskoj opštini Novi grad

SARAJEVO - Posmrtni ostaci najmanje jednog lica, za koje se pretpostavlja da je žrtva iz prethodnog rata, pronađeni su u krugu fabrike "Zrak" u sarajevskoj opštini Novi grad, gdje je ekshumacija obavljena po nalogu Tužilaštva BiH.

Osim posmrtnih ostataka pronađeni su i ostaci odjeće, kao i lični predmeti za koje se pretpostavlja da pripadaju pronađenom licu, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Iz Tužilaštva ističu da je ova lokacija izuzetno obimno i složeno područje za pretraživanje, te da situaciju dodatno usložnjava nepristupačan i teško prohodan teren, pa se prekopavanje terena vrši ručno.

Iz Instituta za nestala lica BiH saopšteno je da su posmrtne ostatke koji su se nalazili na površini terena pronašli slučajni prolaznici i da su odmah alarmirani policija i Institut.

Prema informacijama Instituta, najvjerovatnije je riječ o nestalim 1992. godine na području Sarajeva.

Posmrtni ostaci će nakon ekshumacije biti prebačeni u prostorije Gradskog groblja u Visoko, gdje će biti izvršena njihova kriminalističko-tehnička i sudsko-medicinska obrada, te utvrđivanje identiteta putem DNK analize.

Ekhsumacijom, po nalogu postupajućeg tužioca, koordiniše istražilac Posebnog odjeljenja Tužilaštva BiH, a prisutni su i ljekar-patolog sudske medicine, predstavnici Instituta za nestala lica BiH, Međunarodne komisije za nestale, potrebni radnici, te policijski službenici MUP-a Kantona Sarajevo koji obezbjeđuju lokaciju.

Iz Tužilaštva su naveli da će ekshumacija na ovom lokalitetu biti nastavljena.  

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana