Promjena u Domu naroda: CIK BiH oduzeo mandat Snježani Novaković Bursać

GS
Promjena u Domu naroda: CIK BiH oduzeo mandat Snježani Novaković Bursać

Centralna izborna komisija Bosne i Hercegovine je na današnjoj sjednici, pored ostalog, donijela Odluku o izmjeni Odluke o potvrđivanju rezultata posrednih izbora i dodjeli mandata za Dom naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Današnjom odlukom izmjenjena je odluka Centralne izborne komisije BiH od 16.01.2023. godine, izmjenjen je član (1) tačka 5. odluke, odnosno "Snježana Novaković Bursać" se mijenja i glasi "Nenad Vuković", piše Kliks.ba.

Danas usvojena odluka stupa na snagu danom objave u Službenom glasniku BiH, a objavit će se i u Službenom glasniku RS-a, Službenim novinama Federacije BiH, Službenom glasniku Brčko Distrikta BiH i na internet-stranici Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine.

Do ovakve odluke dolazi nakon što se PDP žalio na odluku Narodne skupštine RS-a i CIK-a BiH da jedan listić, na kojem je bio glas za PDP-ovog delegata za Dom naroda BiH, bude poništen. Ustavni sud BiH, kao i Sud BiH su potvrdili PDP-ove navode da je riječ o regularnom listiću iako nije obilježen u potpunosti u skladu s pravilima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana