Projekat restrukturiranja ŽRS ide planiranom dinamikom, Srpska zainteresovana i za druge projekte

GS
Projekat restrukturiranja ŽRS ide planiranom dinamikom, Srpska zainteresovana i za druge projekte

BANjALUKA - Projekat restrukturiranja „Željeznica Republike Srpske“ ide planiranom dinamikom, a Republika Srpska je zainteresovana i za druge projekte iz oblasti željezničkog i drumskog saobraćaja.

Ovo je rečeno na sastanku predsjednika Vlade Republike Srpske Radovana Viškovića sa delegacijom Svjetske banke, koju je predvodio šef kancelarije Svjetske banke u BiH Kristofer Šeldon, u Administrativnom centru Vlade u Istočnom Sarajevu.

Na sastanku je razgovarano o projektima koje Vlada Republike Srpske provodi uz podršku Svjetske banke, prije svega iz oblasti saobraćaja i zdravstva. Takođe, razmotrena su i druga pitanja u vezi više projekata, koji se planiraju realizovati u saradnji sa Svjetskom bankom.

Kada je riječ o oblasti saobraćaja razgovarano je o restrukturiranju „Željeznica Republike Srpske“, gdje je rečeno da ovaj projekat ide planiranom dinamikom.

Na sastanku je razgovarano i o projektu za unapređenje zdravstvenog sistema u Republici Srpskoj i o daljim koracima koji su potrebni za realizaciju ovog važnog pitanja.

Višković je istakao da je Republika Srpska zainteresovana i za druge projekte iz oblasti željezničkog i drumskog saobraćaja. Takođe, zahvalio se šefu kancelarije Svjetske banke u BiH Kristoferu Šeldonu na dosadašnjoj saradnji i izrazio spremnost Vlade da se ta saradnja proširi.

Šef Kancelarije Svjetske Banke u BiH Kristofer Šeldon istakao je da je Svjetska banka opredijeljena za nastavak saradnje sa Vladom Republike Srpske na zajedničkim projektima. Dodao je da je Svjetska banka spremna da podrži buduće projekte u oblasti željezničkog saobraćaja.

Sastanku su prisustvovali ministri finansija Zora Vidović, saobraćaja i veza Nedeljko Čubrilović i pomoćnik ministra zdravlja i socijalne zaštite Milenko Dulić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana