Priznanje za povezivanje ljudi i kultura: "Dunavski cvet" Radmanoviću i Kusturici

B.I.
Foto: GS/Arhiva

FRUŠKA GORA - Žiri Dunavskog biznis foruma koji će, po 12. put, sljedeće sedmice biti održan na Fruškoj Gori donio je odluku da predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću dodijeli priznanje "Robert Šuman" za njegov stvaralački opus unaprijeđenja saradnje i izgradnje prosperiteta u regionu kroz inicijativu "Otvoreni Balkan", dok će priznanja "Dunavski cvet" dobiti predsjedavajući Predstavničkog doma Parlamenta BiH Nebojša Radmanović, guverner Narodne banke Srbije Jorgovanka Tabaković i naš poznati režiser Emir Kusturica.

"Dunavski cvet" je priznanje koje se dodjeljuje za doprinos povezivanju ljudi, ideja, tržišta i kultura, a riječ je o kreaciji banjalučkog umjetnika Milivoja Unkovića koja simbolizuje rađanje, mir, ljubav, prijateljstvo, suživot i snagu milosrdnog stvaranja.

Priznanje "Zlatni ključ" će dobiti i Prnjavor koji će biti proglašen najevropejskim gradom

- Kao i svake godine Forum okuplja aktere iz oblasti privrede, politike, nauke, obrazovanja i medija iz Austrije, Mađarske, Slovenije, Hrvatske, BiH, Republike Srpske, Crne Gore sa osnovnim  zadatkom definisanja preporuka za unapređenje implementacije Dunavske strategije i stanja potencijala energetike, održivog razvoja infrastrukture, komorskog sistema i lokalnih samouprava – poručuju organizatori.

Dodaju da je višestruk značaj Dunavskog biznis foruma kao mesta okupljanja privrednika, naučnika, privrednih komora, finansijskih institucija i lokalnih zajednica.

- Forum se pokazao kao katalizator uspostavljanja saradnje, odnosno partnerstva, sklapanja poslovnih odnosa, mesto na kome se raspravlja o aktuelnim problemima, razmenjuju iskustva, rađaju ideje i društveni izazovi – ističu organizatori.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana