Pritvorena četvorica osumnjičenih za trgovinu kokainom

GS
Pritvorena četvorica osumnjičenih za trgovinu kokainom

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću.

Sud BiH odredio je jednomjesečni pritvor četvorici uhapšenih u akciji “Market” osumnjičenima za organizovani kriminal i trgovinu kokainom.Pritvor je određen Slavenu Radinkoviću, Jovanu Šumanu, Igoru Zariću i Damjanu Tepiću. Istovremeno sud je odbio prijedlog za određivanjem pritvora Borisu Grujiću, smatrajući ga neosnovanim.

- Pritvor može trajati do 19. marta ili nove odluke suda, a određen je zbog bojazni da osumnjičeni uništiti, sakriti, izmijeniti ili falsifikovati dokaze i tragove važne za krivični postupak, uticati na svjedoke, saučesnike ili prikrivače - saopštio je Sud BiH.

U akciji je uhapšen i Aleksandar Lapčević koji je nakon kriminalističke obrade pušten na slobodu i za njega Tužilaštvo BiH nije ni predlagalo mjeru pritvora. Akciju “Market” sprovela je Uprava za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS i tom prilikom zaplijenjen je kilogram kokaina.

Izvor blizak istrazi otkrio je da su Radniković i Šuman osumnjičeni da su nabavili zaplijenjeni kokain, dok se Tepić, Zarić i Lapčević terete da su bili kupci, dok je Grujić imao ulogu posrednika u prenosu novca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana