Pripadnici Oružanih snaga vratili se iz humanitarne misije u Turskoj

Srna
Pripadnici Oružanih snaga vratili se iz humanitarne misije u Turskoj

SARAJEVO - Pripadnici jedinice privremenog sastava Oružanih snaga BiH, koji su bili u Turskoj u humanitarnoj misiji, stigli su večeras u Sarajevo nakon što su okončali angažman na otklanjanju posljedica u područjima pogođenim zemljotresom.

Jedinicu je na aerodromu dočekao turski vojni ataše u BiH brigadir Mustafa Sitki Tatar zajedno sa pukovnicima Predragom Obrenovićem, izvršnim oficirom komandanta Operativne komande Oružanih snaga BiH, i Dževadom Sinanovićem iz Brigade taktičke podrške Oružaih snaga.

“Svi pripadnici Oružanih snaga BiH koji su učestvovali u humanitarnoj misiji dali su svoj maksimum na ublažavanju tragičnih posljedica, na kojima su radili na osnovu prioriteta koje je definisala turska Agencija za elementarne nepogode – AFAD”, saopšteno je iz Ministarstva odbrane u Savjetu ministara.

U znak zahvalnosti za iskazani trud i zalaganje pripadnicima Oružanih snaga BiH uručene su plakete i zahvalnice ministarstava inostranih poslova i policije Turske.

Pripadnici Oružanih snaga zdravi su se vratili iz humanitarne misije u Turskoj, na koju su otputovali u petak, 10. februara, navedeno je u saopštenju.

Snažni zemljotresi magnitude 7,7 i 7,6 stepeni po Rihterovoj skali pogodili su tursku pokrajinu Kahranmanmaraš 6. februara. Prema posljednjim podacima, usljed zemljotresa poginulo je više od 39.000 ljudi, od čega u Turskoj najmanje 31.500, a u Siriji 8.500.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana