Prihvaćen poziv za članstvo u Evropskoj mreži u policiji

SRNA
Prihvaćen poziv za članstvo u Evropskoj mreži u policiji

BANjALUKA - Mreža žena Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske prihvatila je poziv Evropske mreže žena u policiji za članstvo u ovoj asocijaciji, čiji je cilj unapređenje položaja žena u policiji.

Predsjednik Mreže žena MUP-a Srpske Sanja Sumonja predstavila je juče u Barseloni predsjedniku Evropske mreže žena u policiji Pini Montserat desetogodišnje aktivnosti ove mreže na domaćem i međunarodnom nivou, saopšteno je iz MUP-a.

"S obzirom na to da je Mreža žena dobila priznanje od UN statusom najaktivnijeg i najuticajnijeg udruženja policijskih službenica u svijetu, vjerujemo da će ova saradnja biti jedinstveno iskustvo, da nosi nova znanja i perspektive za sve nas", istakla je Sumonja.

Predsjednik Skupštine ovog udruženja Željka Mileusnić rekla je da će članstvo Mreže žena MUP-a Srpske u Evropskoj mreži žena u policiji omogućiti institucionalno jačanje i uticaj na međunarodnom nivou promocijom vrijednosti i kapaciteta udruženja i članica.

Sastanak sa rukovodstvom Mreže žena MUP-a Srpske u Barseloni organizovala je predsjednik Evropske mreže žena u policiji Pina Montserat.

 


 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana