Predstavnički dom PS BiH: Usvojen izmijenjeni dnevni red

Srna
Foto: Kliks

SARAJEVO - Predstavnički dom Parlamentarne skupštine BiH usvojio je izmijenjeni dnevni red sa kojeg je skinuta inicijativa Denisa Zvizdića u vezi sa osnivanjem vrhovnog suda na nivou BiH.

-Na proširenom kolegijumu dogovreno je zakazivanje hitne sjednice kada se ova završi. Najvjerovatnije, naredna hitna sjednica biće u podnedjeljak, 28. avgusta, a najvjerovatnije ćemo 19. ili 20. septembra imati narednu sjednicu - rekao je predsjedavajući Predstavničkog doma Marinko Čavara.

Prema njegovim riječima, sa dnevnog reda skinuta je inicijativa Zvizdića, a izmijenjena je tačka 14 koja se odnosi na inicijativu Nihada Omerovića s obzirom na to da je podnio modifikovanu inicijativu.

Čavara je naveo da je dodata tačka o davanju saglasnosti za ratifikaciju Sporazuma o zajmu između BiH i Međunarodne banke za obnovu i razvoj.

Raspravu o dnevnom redu obilježile su diskusije poslanika Kluba SDS - PDP - Za pravdu i red Branislava Borenovića, Darka Babalja koji su pitali zašto pred poslanicima nema tačke koja se odnose na Zakon o Ustavnom sudu BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana