Predsjedništvo odlučilo Komšić uputi poziv papi Franji za posjetu BiH

GS
Predsjedništvo odlučilo Komšić uputi poziv papi Franji za posjetu BiH

SARAJEVO - Predsjedništvo BiH na današnjoj sjednici donijelo je odluku da predsjedavajući Željko Komšić uputi poziv poglavaru Katoličke crkve papi Franji da dođe u zvaničnu posjetu BiH.

Papa je BiH posjetio u junu 2015. godine, što je bio njegov prvi dolazak, i treći pastoralni pohod poglavara Katoličke crkve BiH, piše Kliks.

Predsjedništvo BiH je danas donijelo i odluku o prihvatanju Sporazuma između Evropske unije i BiH o Carinskom programu Unije za saradnju u oblasti carina i Sporazuma o ekonomskoj saradnji između BiH i Republike Koreje.

Takođr, donesena je odluku o produženju učešća kontingenta Oružanih snaga BiH u Organizaciono-stabilizacionoj misiji Ujedinjenih nacija u Demokratskoj Republici Kongo, te o produženju učešća kontigenta Oružanih snaga BiH Misije obuke Evropske unije u Centralnoafričkoj Republici.

Predsjedništvo je donijelo odluke o rješavanju viškova naoružanja, municije i minsko-eksplozivnih sredstava Oružanih snaga na lokaciji “Bukova Greda” Orašje, kao i odluku o ratifikaciji Sporazuma o priznavanju visokoškolskih kvalifikacija na zapadnom Balkanu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana