Predsjednici Srbije i Srpske svečano dočekani ispred Administrativnog centra Vlade (FOTO, VIDEO)

Srna
Predsjednici Srbije i Srpske svečano dočekani
Foto: Dražan Pozderović | Predsjednici Srbije i Srpske svečano dočekani

BANjALUKA- Predsjednici Republike Srpske Milorad Dodik i Srbije Aleksadar Vučić svečano su dočekani ispred Administrativnog centra Vlade Republike Srpske u Banjaluci.

Ispred Administrativnog centra Vlade Srpske u Banjaluci u čast dvojice predsjednika postorjena je počasna jedinica Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Dodika i Vučića dočekali su srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, premijer Srpske i Srbije Radovan Višković i Ana Brnabić, te predsjednici narodnih skupština Srpske i Srbije Nenad Stevandić i Vladimir Orlić.

U Banjaluci je nakon toga počeo sastanak Savjeta za saradnju Republike Srpske i Srbije tokom kojeg će, kako se očekuje, biti riječi o konkretizaciji saradnje u brojnim oblastima.

Po okončanju sjednice planirana je konferencija za novinare Dodika i Vučića u Administrativnom centru Vlade Srpske.

Dodik i Vučić u Banjaluku su stigli iz Bosanskog Petrovca gdje su odali poštu srpskim izbjeglicama koje je hrvatska avijacija ubila na Petrovačkoj cesti u selu Janjila tokom Pogroma “Oluja” prije 28 godina, te obišli kompleks sa spomen-kapelom koji se gradi u znak sjećanja na srpske stradalnike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

Galerija
© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana