Požar prijeti da ugrozi putnu komunikaciju Foča-Gacko

GS
Foto: RTRS

FOČA - Požar u rejonu Nacionalnog parka "Sutjeska" prijeti da ugrozi putnu komunikaciju Foča-Gacko, javlja RTRS.

Na ovom području vatru su gasili helikopteri Helikopterskog servisa i Ministarstva unutrašnjih poslova Srpske i jedan helikopter Oružanih snaga BiH.

Predstavnici Republičke uprave Civilne zaštite obići će danas požarišta u Nacionalnom parku "Sutjeska" i Hercegovini.

-Savjet ministara usvojio je na hitnoj sjednici odluku na osnovu koje će biti omogućeno angažovanje helikoptera iz Srbije u gašenju ovog požara -potvrdio je zamjenik predsjedavajuć Savjeta ministara Staša Košarac.

Helikopteri iz Srbije već danas bi trebalo da krenu sa gašenjem požara.

Direktor Nacionalnog parka "Sutjeska" Zoran Čančar rekao je da je situacija na požarištu u rejonu ovog parka jutros malo bolja jer vatru gase dva helikoptera Helikopterskog servisa Republike Srpske i dva Oružanih snaga BiH, a očekuje se i dolazak helikoptera iz Srbije.

On je rekao da gori borova šuma i da se gust dim proširio do Foče i Gacka.

Čančar je rekao da je veoma bitan što skoriji dolazak helikoptera iz Srbije, ističući da u situacijama poput ove nema mjesta politizaciji.

- Požar ne poznaje granice, moramo biti solidarni. Svaki sekund, svaki minut je dragocjen, moramo što prije da reagujemo - rekao je Čančar za RTRS.

Čančar je istakao da je šteta neprocjenjiva i da je angažman helikoptera sa većim zapreminama jedini način da vatra bude ugašena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana