Požar kod Ljubinja širi se ka Berkovićima

RTRS
Požar kod Ljubinja širi se ka Berkovićima

BERKOVIĆI - Požar kod Ljubinja ponovo se aktivirao i proširio u pravcu Berkovića.

Požar se iz pravca sela Gornja Bitunja i Zubovići usmjerio dublje u teritoriju opštine Berkovići, ka selu Predolje.

Gori nepristupačan teren i vatra za sada ne ugrožava naseljeno područje.

Ostali požari na području Hercegovine su ugašeni.

Direktor Helikopterskog servisa Srpske Boban Kusturić rekao je za Srnu da su helikopteri Helikopterskog servisa Republike Srpske i MUP-a Srbije spremni za eventualni angažman području Berkovića.

- Odmah nakon što sam oko 9.00 časova dobio informaciju iz Republičke uprave civilne zaštite da se na području Berkovića aktivirao požar, pristupio sam pripremi helikoptera Srpske i MUP-a Srbije za eventualni angažman na tom novom požarištu - rekao je Kusturić.

Sada se, dodaje on, čeka potvrda da li je potreban angažman helikoptera ili će vatrogasne snage na zemlji biti dovoljne da lokalizuju i ugase taj požar.

- U svakom slučaju, mi smo u pripravnosti i nadam se da će to danas biti posljednji požar u posljednjih sedam dana - poručio je Kusturić.

On je apostrofirao odličnu saradnju Helikopterskog servisa Republike Srpske sa Republičkom upravom civilne zaštite na svim nivoima, a posebno značajnim ocijenio je instalisanje mobilnih bazena kapaciteta 40 tona vode, koje Civilna zaštita organizuje za potrebe helikoptera za gašenje požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana