Potvrđena oslobađajuća presuda za zločine nad Srbima u Hrasnici

Srna
Potvrđena oslobađajuća presuda za zločine nad Srbima u Hrasnici

SARAJEVO - Vijeće Apelacionog odjeljenja Suda BiH otpremilo drugostepenu presudu trojici bivših pripadnika Prvog korpusa takozvane Armije BiH Senadu Gadži, Zaimu Laličiću i Sulji Hebibu kojom je odbijena žalba Tužilaštva BiH, te je potvrđena oslobađajuća presuda za zločine nad Srbima u Hrasnici.

Iz Suda BiH saopšteno je da je drugostepena presuda otpremljena nakon sjednice Vijeća Apelacionog odjeljenja održane 30. novembra prošle godine.

Prvostepenom presudom Suda BiH od 30. maja 2023. godine, Gadžo, Laličić i Hebib oslobođeni su optužbe da su počinili krivično djelo ratni zločin protiv civilnog srpskog stanovništva, a sve kako je to precizirano izrekom prvostepene presude.

Gadžo, Laličić i Hebib oslobođeni su optužbe jer nije dokazano da su radnjama detaljno opisanim u izreci presude počinili krivična djela za koja su se teretili optužnicom Tužilaštva BiH – ratni zločin protiv civilnog stanovništva, a koja se odnose na ubistva i nečovječna postupanja prema zarobljenim civilima srpske nacionalnosti na području Hrasnice u drugoj polovini 1992. godine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana