Potrebna pomoć helikoptera MUP-a Srbije na požarištu u Srebrenici

Tanjug
Potrebna pomoć helikoptera MUP-a Srbije na požarištu u Srebrenici

SREBRENICA – Na požarištu u opštini Srebrenica izbačeno je oko 20 tona vode, a gašenje požara, koji je većih razmjera nego što se očekivalo, biće nastavljeno i danas, izjavio je direktor Helikopterskog servisa Republike Srpske, Boban Kusturić.

Kusturić je rekao da je Helikopterski servis Republike Srpske u kontaktu sa direktorom Uprave civilne zaštite i komandantom Helikopterske jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije, kako bi se obezbijedila pomoć u gašenju požara.

- Mislim da je direktor Civilne zaštite uputio molbu MUP-u Srbije za helikopter koji ima kapacitet od četiri do 4,5 tona i nadam se da će i oni doći da nam se pridruže, jer je ovaj požar iznad Srebrenice većih razmjera nego što smo očekivali, rekao je Kusturić.

Dodao je da je teren nepristupačan, visoka je nadmorska visina, što otežava gašenje požara.

Požar na području Srebrenice nije se proširio na stanište endemične Pančićeve omorike, izjavio je sinoć Srni direktor Nacionalnog parka „Drina“, Radomir Pavlović.

Pavlović je naveo da je Helikopterski servis Republike Srpske juče brzo reagovao na poziv iz opštine Srebrenica i da se helikopter uključio u gašenje požara na lokalitetu Poljanci-Stari grad u srebreničkoj Mjesnoj zajednici Luka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana