Potpisan sporazum o saradnji Narodne skupštine i Državne dume

SRNA
Foto: Srna

MOSKVA- Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nenad Stevandić i predsjednik Državne dume Ruske Federacije Vjačeslav Volodin potpisali su danas u Moskvi sporazum o saradnji dva parlamenta, te naglasili potrebu da poslanici zakonski sprovedu odluke predsjednika Rusije Vladimira Putina i Srpske Milorada Dodika, što građani od njih i očekuju.

Stevandić o Volodin su na sastanku potvrdili da se odlična saradnja Srpske i Rusije razvija zahvaljujući aktivnostima Dodika i Putina, saopšteno je iz Narodne skupštine Republike Srpske.

Na sastanku je naglašeno da dodatno razvijanje odnosa Republike Srpske i Ruske Federacije podržavaju oba parlamenta, te da današnje potpisivanje sporazuma podiže njihovu saradnju na novi nivo.

Volodin je istakao da razvijanje saradnje podržavaju svi poslanici u Državnoj dumi.

"Svi smatraju da je ispravno tražiti nove formate interakcije kako bi bili efikasniji, približavali svoje pozicije i što je najvažnije, radili na krajnjem rezultatu, razvijajući odnose u interesu građana Republike Srpske i Ruske Federacije", rekao je Volodin.

Stevandić je izrazio zadovoljstvo što se saradnja Državne dume i Narodne skupštine Republike Srpske razvija, te da će, zahvaljujući ovom sporazumu, dodatno ojačati.

Volodin je rekao da će Državna duma, zajedno sa Savjetom Federacije, usvojiti zajednički apel parlamentima svijeta i međunarodnim parlamentarnim organizacijama u vezi sa 25 godina od NATO bombardovanja SR Jugoslavije.

Na sastanku je zaključeno da će obje strane ostati posvećene pravu na samoopredjeljenje u skladu sa Poveljom UN, prema kojoj svaka nacija ima pravo da odredi vlastiti suvereni i međunarodni politički status bez spoljnog pritiska ili uticaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana