Potpisan sporazum o saradnji katastara Srbije i Republike Srpske

Tanjug
Potpisan sporazum o saradnji katastara Srbije i Republike Srpske

BEOGRAD - Direktor Republičkog geodetskog zavoda Borko Drašković potpisao je sporazum o saradnji sa direktorom Republičke uprave za geodetske i imovinsko-pravne poslove Republike Srpske Draganom Stankovićem, koji će omogućiti da se u narednom periodu intenzivira realizacija projekata u različitim oblastima iz nadležnosti ove dvi institucije.

Direktori katastara Srbije i Republike Srpske su istakli značaj zajedničkog rada i saradnje, kao ključnog elementa za jačanje jedinstva i solidarnosti srpskog naroda u Srbiji i Republici Srpskoj.

Direktor RGZ-a Drašković istakao je da ovim sporazumom započinje nova era saradnje dve institucije koje imaju punu podršku rukovodstva Srbije i Srpske.

Drašković je najavio da će za početak primene ovog sporazuma RGZ-a i RUGIPP-a početkom oktobra ove godine zajedno organizovati Prvi sabor geodeta Republike Srbije i Republike Srpske na Fruškoj Gori, saopštio je RGZ.

Direktor RUGIPP-a Stanković je dodao da je sporazum potpisan na period od deset godina i izrazio uverenje da će RUGIPP uz pomoć kolega iz RGZ-a značajno doprineti unapređenju rada i pružanju usluga građanima i drugim korisnicima.

Ova saradnja ne samo da će unaprediti geodetske i imovinsko-pravne usluge, već će i poslužiti kao primer jedinstva i bratske saradnje koja je osnova našeg zajedničkog napretka.

Prilikom potpisivanja sporazuma je istaknuto da je dosadašnja saradnja između RGZ-a i RUGIPP-a bila veoma uspješna i da će u narednom periodu biti dodatno intenzivirana, što će imati izuzetan značaj za jedinstvo srpskog naro da u Srbiji i Srpskoj, jer će ojačati međusobnu povezanost i saradnju u važnim oblastima od zajedničkog interesa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana