Potencijali Srpske na dlanu: Tradicionalna manifestacija počinje večeras u Beogradu

M. M. B.
Potencijali Srpske na dlanu: Tradicionalna manifestacija počinje večeras u Beogradu

BANjALUKA - Cilj manifestacije “Dani Srpske u Srbiji”, koja danas počinje u Beogradu, je predstavljanje svih potencijala Republike stanovništvu preko Drine, rekao je ministar za evropske integracije i međunarodnu saradnju RS Zlatan Klokić.

Manifestacija, koju organizuje Predstavništvo RS u Srbiji, obilježava ove godine jubilej.

- Ovo je deseta po redu manifestacija “Dani Srpske u Srbiji”. Kao i do sada, svečano otvaranje biće u Beogradu u Narodnom pozorištu uz prisustvo velikog broja zvanica iz javnog i političkog života Srpske i Srbije, a najavljen je i dolazak patrijarha srpskog Porfirija - rekao je “Glasu Srpske” Klokić.

Naglasio je da manifestacija ne mijenja svoj cilj, a to je predstavljanje domaćih potencijala stanovništvu Srbije.

- Predstavićemo svoja dostignuća u oblasti ekonomije, nauke i tehnologije, privrede, ali i ona iz kulture i sporta. Nezaobilazni su i turistički potencijali naše Republike koje svake godine posjeti veliki broj građana Srbije - naveo je Klokić.

Naglasio je da manifestaciju svake godine posjeti veliki broj stanovnika Srbije, te dodao da ove godine očekuje još veće interesovanje.

Klokić je naglasio da će zbog toga ove godine domaći potencijali biti predstavljeni u deset gradova Srbije, od Vranja do Subotice.

- Zatvaranje manifestacije planirano je u Novom Sadu u Narodnom pozorištu 14. septembra. Za sedam dana stanovništvu Srbije predstavićemo sve naše potencijale i to iz svih dijelova naše Republike - poručio je Klokić.

Svečano otvaranje manifestacije “Dani Srpske u Srbiji” zakazano je za 20 časova u Narodnom pozorištu, gdje će biti izvedena predstava “Orlovi lete li, lete” scenariste Vuleta Žurića i Duška M. Petrovića, u režiji Slobodana Perišića.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana