„Pošte Srpske“: Nemoguća prepravka glasačkih listića

Srna
„Pošte Srpske“: Nemoguća prepravka glasačkih listića

BANjALUKA - Preduzeće „Pošte Srpske“ saopštile su da je nemoguća bilo kakva prepravka glasačkih listića koji su poštom stizali iz Srbije ističući da se sa svakom pošiljkom postupaju na propisan način.

Reagujući na tekst objavljen na portalu BN Televizije u kojem je navedeno da su „u 'Poštama Srpske' brisali glasačke listiće korektorom“, iz ovog preduzeća tvrde da se tako nešto nije moglo dogoditi u okviru transfera pošiljki koji smo izvršili i koje su sadržale popunjene listiće, od pošiljaoca u Srbiji do CIK-a, kao primaoca.

-Imajući u vidu postojeće kontrole takva prepravka je, jednostavno rečeno, nemoguća. Ono što smo dobili od pošiljaoca, predali smo primaocu, bez ikakvih otvaranja pošiljki, prepravki ili intervencija - poručili su iz „Pošta Srpske“.

Kažu da nije jasno ni odakle potiče izjava predsjednika CIK-a Suada Arnautovića kojom je navodno potvrdio navedene insinuacije.

-Koja je to „regionalna televizija“ na kojoj je, navodno, predsjednik CIK-a to izjavio? Kada je to objavljeno? U slučaju da javnost ne informišete o tome, smatraćemo da ste i to izmislili, kao što ste izmislili laž da je neko u našem preduzeću korektorom brisao glasačke listiće - poručili su iz ovog preduzeća.

Iz „Pošte Srpske“ su pozvali BN televiziju, ali i sve druge, ako imaju saznanja da je bilo ko i bilo gdje falsifikovao glasačke listiće, da odmah o tome podnese prijavu nadležnom Okružnom javnom tužiocu, napomenuvši da je to i zakonska obaveza svakog ko ima takva saznanja.

-U suprotnom, sve se svodi na rekla-kazala, laž, klevetu i insinuaciju - ocijenili su u „Poštama Srpske“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana