Posljedice požara: Modričani će danima osjećati dim, vatrogasci dežuraju

Srna
Posljedice požara: Modričani će danima osjećati dim, vatrogasci dežuraju

MODRIČA - Vatrogasne jedinice Rafinerije ulja Modriča i Rafinerije nafte Brod, te specijalizovane jedinice preuzeće kontrolu i dežurstva nad gudronskom jamom koju je zahvatio požar, a koji je tokom noći stavljen pod kontrolu, dogovoreno je na sjednici Štaba za vanredne situacije Modriča.

-Ove vatrogasne jedinice će dežurati nad gudronskom jamom u narednom periodu zbog vjetra koji pogoršava situaciju - rekao je novinarima komandant Štaba i načečnik Modriče Jovica Radulović.


Požar, koji je zahvatio poljoprivredno zemljište i gudronsku jamu u mjesnoj zajednici Modriča Pet, stavljen je pod kontrolu blagovremenom intervencijom vatrogasaca iz Modriče, Doboja, Šamca, Odžaka, te Rafinerije ulja Modriča i Rafinerije nafte Brod.

Radulović je rekao da je akcija vođena u koordinaciji sa Vladom Republike Srpske, Republičkom upravom civilne zaštite, resornim ministarstvima, te sa Rafinerijom ulja Modriča, koja je zadužena za gudronsku jamu u Modriči.

-Najvažnije je da nema žrtava - rekao je Radulović novinarima.

On je dodao da se posljedice požara osjete u Modriči, posebno miris dima koji će grajati danima.

Radulović je naveo da je za danas zatražio hitan sastanak sa dirktorom Rafinerije ulja Modriča, kako bi dogovorili aktivnosti u vezi zaštite od požara gudronske jame.

On je potvrdio da su trenutno sve institucije u Modriči u priparavnosti i da građani nemaju razlog za paniku.

Rukovodilac teritorijalne vatrogasne jedinice Modriča Saša Stevanović rekao je da se povremeno pojavljuje otvoreni plamen, a da je poseban problem isparavanje gudrona, što stvara veliku količinu dima nrprijatnog mirisa.

-Trenutno su angažovana četiri vatroasca-spasioca na požarištu sa dva vozila, što je dovoljno da se spriječi širenje vatre - rekao je Stevanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana