Porodice poginulih boraca: Pismo bošnjačkih udruženja napad na institucije Srpske

Srna
Porodice poginulih boraca: Pismo bošnjačkih udruženja napad na institucije Srpske

GRADIŠKA - Otvoreno pismo premijeru Republike Srpske Radovanu Viškoviću koje su uputili predstavnici udruženja "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i "Žena Podrinja" predstavlja napad na institutucije Srpske, saopšteno je iz gradiške Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila. Iz te organizacije ističu da je pismo u funkciji prikrivanja nerada Instituta za nestala lica BiH kada je riječ o traženju nestalih Srba.

"Bošnjačka udruženja traže od premijera Viškovića odgovore na pitanja o masovnim grobnicama i ne želimo da odgovaramo njima jer i mi Srbi takođe pitamo šta je sa našim nestalim, čija je masakrirana tijela nemoguće identifikovati jer je nad njima učinjen monstruozan zločin.

Za zločine nad Srbima niko nije ni odgovarao niti je kažnjen", navodi se u saopštenju. Iz ove organizacije su poručili da proces traženja nestalih traba vratiti na entitetski nivo jer je u potpunom zastoju, upravo od kada je formiran Institut za traženje netalih lica BiH.

U otvorenom pismu Viškoviću predstavnici Udruženja Pokret "Majke enklave Srebrenica i Žepa" i Udruženja "Žena Podrinja" naveli su da "majke Srebrenice, Bratunca i drugih opština Podrinja i nakon 28 godina još tragaju za svojom djecom, koja su pobijena u julu 1995. godine". "Obraćamo Vam se sa molbom da nam dostavite informacije o grobnicama za koje još ne znamo", navedeno je u otvorenom pismu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana