Poreska uprava se oglasila o hapšenju svojih inspektora

GS
Poreska uprava se oglasila o hapšenju svojih inspektora

BANjALUKA - Poreska uprava Republike Srpske saopštila je, nakon jučerašnjeg hapšenja dvojice njenih inspektora, da podržava sve aktivnosti policije i tužilaštva, koje imaju cilj suzbijanje korupcije i kriminala.

-Ističemo da smo odlučni u borbi protiv svakog vida zloupotrebe položaja i nezakonitog ponašanja naših zaposlenih. Poreska uprava Republike Srpske je i do sada preduzimala sve mjere i radnje iz svoje nadležnosti kako bi zaštitila integritet institucije, te aktivno sarađujemo sa policijom i tužilaštvom na otkrivanju zloupotreba u ponašanju naših službenika – naveli su u saopštenju.

Poručili su da će nastaviti s istrajnom borbom protiv kriminala i korupcije, bez obzira o kome se radi.

-Veoma odlučni da iz svojih redova odstranimo sve one koji su skloni činjenju krivičnih djela, tako da ove aktivnosti doprinose efikasnosti i povećanju povjerenja javnosti u rad naše institucije - navode u saopštenju.

Pozvali su građane da prijave sve nepravilnosti koje uoče u radu kako poreskih obveznika tako i poreskih službenika, jer smatraju da samo na takav način, zajedničkom saradnjom, možemo stati u kraj korupciji, te odvojiti časne od nečasnih poreskih službenika.

U akciji banjalučke policije uhapšeni su poreski inspektori Aleksandar Miletić (41) i Đuro Rakić (65) zbog sumnje da su tražili i primili mito od vlasnika privatne firme.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana