Poplašen: Naći rješenja za opstanak srpskog naroda bez sukoba

Srna
Foto: Arhiva

BANjALUKA- Nekadašnji predsjednik Republike Srpske Nikola Poplašen izjavio je povodom Dana Republike da u naredne dvije godine Srpsku i Srbiju čekaju teška iskušenja i odluke, te poručio da je potrebno tražiti rješenja koja će obezbijediti opstanak srpskog naroda bez novih sukoba.

Poplašen je u izjavi Srni rekao da se "svjetskom zlu" NATO-u suprotstavlja veći dio svijeta, u ovom trenutku sa Ruskom Federacijom na čelu.

"Treba tragati za rješenjima koja će obezbijediti naš opstanak bez novih sukoba i krvoprolića, što će teško ići bez naše dobre volje, ruskog oružja i Božije pomoći", rekao je Poplašen.

On je dodao da je potrebno tragati za alternativnim rješenjima u društvenoj dinamici, prije svega na planu ekonomije, politike, kulture i obrazovanja.

"Moguće je da nas proguta i rastvori zlo Zapada. Prije svega kombinacijom krvoželjnog profita i ničim kontrolisane egoističke pohlepe. Uz Božiju pomoć treba očekivati da ćemo opstati uz humanističke snage dobra u ovom svijetu. Valja se osloniti i na našu, ničim dovedenu u pitanje, volju i jedinstvo da tako učinimo", naveo je Poplašen, uz pozdrav "Mir Božiji, Hristos se rodi – neka živi Republika Srpska!".

Poplašen je pozdravio odluku da Republika Srpska, povodom Dana Republike, dodijeli odlikovanje predsjedniku Ruske Federacije Vladimiru Putinu

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana