Pomagač ubice policajca čeka izručenje

Srna
Pomagač ubice policajca čeka izručenje

SARAJEVO - Zoran Miletić, koji je uhapšen u Bijeljini u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici, predat je u nadležnost Tužilaštva i Suda BiH radi određivanja ekstradicije, rekla je Srni republički javni tužilac Dragica Glušac.

Riječ je o Zoranu Radovanoviću, alijas Zoranu Miletiću, koji je rođen u Srbiji u Bačkoj Topoli i više puta mijenjao identitet i adresu stanovanja na području Banjaluke.

-Nakon ispitivanja ovog lica u Posebnom odjeljenju Republičkog javnog tužilaštva zbog pomaganja u krivičnom djelu teško ubistvo, pripadnici Žandarmerije MUP-a Republike Srpske sproveli su ovo lice u ekstradicioni pritvor Suda BiH - istakla je Glušac.

U Loznici je u srijedu, 17. jula, uveče ubijen policajac Nikola Krsmanović (34), dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić /50/ teško ranjen, prilikom kontrole “mercedesa” tutinskih registracija u kojem su se nalazile dvije osobe. Napadač je prilikom izlaska iz vozila pucao iz pištolja, pogodivši Krsmanovića u grudi, a Ilića u rame, nakon čega je pobjegao.

Dan kasnije je u Bijeljini uhapšen Zoran Radovanović, alijas Zoran Miletić, u okviru potrage za ubicom policajca u Loznici. Predat je petak, 19. jula, u Banjaluci u nadležnost Posebnog odjeljenja Republičkog javnog tužilaštva. Za njega se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici.

Albanski terorista koji je ubio jednog srpskog policajaca, a ranio drugog likvidiran je u petak ataru Banje Koviljače.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana