Predsjednica Srpske reagovala na apel majke: Beba transportovana u drugu bolnicu

Srna
Predsjednica Srpske reagovala na apel majke: Beba transportovana u drugu bolnicu

BANjALUKA - Predsjednik Republike Srpske Željka Cvijanović je u slučaju djevojčice Milice Ilić iz Trebinja, čija je majka od nje tražila pomoć za transport u drugu bolnicu, još jednom pokazala da je uvijek spremna da pomogne.

Alisa Ilić obratila se putem društvenih mreža i u očaju zamolila Cvijanovićevu da joj pomogne, a administracija predsjednika Srpske stupila je u kontakt sa majkom i pomogla da dijete iz Foče dođe u Sarajevo.

Cvijanovićeva i njen tim spremni su da pomognu i oko helikopterskog prevoza, ali je riječ o medicinskom letu, koji treba da ima odobrenje ljekara i cijeli ljekarski tim, prenosi ATV.

Istaknuto je da će Cvijanovićeva biti na raspolaganju i pomoći na bilo koji način, pa i obezbijediti helikopterski prevoz ukoliko medicinski tim kaže i pripremi sve da se dijete preveze gdje treba.

Da bi medicinski let bio odobren potrebno je ispoštovati procedure i odobrenje ljekara.

Ako ljekari odobre da dijete treba helikopterom prevesti do destinacije na kojoj po njihovoj preporuci može biti pruužena medicinska pomoć, predsjednik Srpske i Helikopterski servis Republike Srpske će to učiniti, kao što su i do sada pomogli svim građanima kojima je pomoć na ovakav način bila potrebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana