Političar kod kojeg je “gram bio gram” promijenio stranku

Kliks
Političar kod kojeg je “gram bio gram” promijenio stranku

BRČKO – Odbornik u Skupštini Brčko distrikta poznat po izjavi da je kod njega “gram uvijek bio gram” Abdulah Iljazović nakon Naroda i pravde (NiP) i Stranke za Bosnu i Hercegovinu (SBiH) okušaće se u Našoj stranci (NS).

O njegovom članstvu je nakon održanog sastanka javnost obavijestila Naša stranka Brčko distrikta, piše Kliks.

Iljazović je najavljen kao značajno pojačanje u redovima Naše stranke.

-Abdulah Iljazović, dugogodišnji prijatelj našeg lokalnog ogranka, već je prethodno, 2022. godine, tokom opštih izbora, pružio otvorenu podršku Našoj stranci u Brčkom. S velikom radošću obavještavamo javnost da nastavljamo ovo prijateljstvo na formalniji način, jer je Iljazović sada i zvanično postao dio naše porodice. Ovo značajno pojačanje u našim redovima dolazi u ključnom trenutku pred predstojeće lokalne izbore koji će se održati u oktobru ove godine - naveli su iz Naše stranke.

Dodaju da je njegovo priključivanje potvrda da je Naša stranka prirodno okruženje za mlade ljude koji žele aktivno učestvovati u političkom životu i doprinositi razvoju zajednice.

Na izborima 2020. godine Iljazović je osvojio 801 glas te je tako postao najmlađi izabrani odbornik u Skupštini Brčko distrikta.

Tada kao kandidat NiP-a, pažnju javnosti je osvojio nakon što je na društvenim mrežama objavljeno da je prije tri godine bio optužen za dilanje droge.

-Znam da sam zeznuo situaciju i ne mogu pobjeći od toga. Vjerujem da mogu pokazati kako čovjek, kada se okruži pravim ljudima, može uraditi nešto što mu je bilo nezamislivo prije tri godine. Samo da se zna, kod mene je gram bio gram. Poštenje prije svega - rekao je tada Iljazović.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana