Policajac osumnjičen da je 20 godina bespravno sjekao i prodavao šumu

Nebojša Tomašević
Policajac osumnjičen da je 20 godina bespravno sjekao i prodavao šumu

PRIJEDOR – Policajac iz Prijedora J.K. osumnjičen je da je bespravno prodao određenu količinu ogrevnog drveta, drvne sječke i pilanskih trupaca ukupne vrijednosti od 548.881 KM, a terete ga da je za sječu šume na crno angažovao radnike, potvrđeno je „Glasu Srpske“.

Nezvanično saznajemo da se policajac ovim nelegalnim poslom bavio više od 20 godina.

 Izvor blizak istrazi je rekao da postoje određene indicije da je on od 2000. do 2022. angažovao najmanje 27 radnika da rade poslove u šumi, na dnevnicu, ali ih nije prijavio niti im je uplaćivao doprinose.

Protiv njega je Policijska uprava Prijedor podnijela izvještaj Okružnom tužilaštvu tog grada kojim mu na teret stavlja krivična djela nedozvoljena trgovinu, povreda osnovnih prava radnika i povreda prava iz socijalnog osiguranja.

 - Osumnjičenom J.K. se stavlja na teret da je od januara 2017. do septembra 2022. godine, bez ovlašćenja za trgovinu i bez registrovane djelatnosti, bavio trgovinom i posredovanjem u trgovini drvnih sortimenata (pilanskih trupaca i ogrevnog drveta) koje je prodavao privrednim društvima i fizičkim licima, u količini od 3.884 kubna metra i 1.461 tonu drvne sječke, za ukupan novčani iznos od 548.889 KM - naveli su iz prijedorske policije.

Dodali su da će, s obzirom na činjenicu da je osumnjičeni J.K. policijski službenik PU Prijedor, protiv njega biti podnesena inicijativa za utvrđivanje disciplinske odgovornosti, odnosno postupak suspenzije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana