Pola godine čekaju novac za projekte

M. M. B.
Pola godine čekaju novac za projekte

BANjALUKA - Pojedinim fizičkim i pravnim licima, čiji su projekti dobili zeleno svjetlo na javnom pozivu za sufinansiranje u oblasti turizma, ni nakon pola godine novac nije isplaćen, a u nadležnom ministarstvu naglašavaju da će to uraditi u skladu sa raspoloživim sredstvima na budžetskoj stavci za te namjene.

Iz Ministarstva trgovine i turizma RS podsjećaju da su javni poziv za sufinansiranje projekata u turizmu raspisali još 9. septembra 2022. godine.

- Po zatvaranju poziva i obradi pristiglih prijava polovinom novembra 2022. godine objavljena je rang-lista od 108 projekata čije je finansiranje odobreno u sklopu ovog poziva. Nakon toga potpisani su ugovori sa pravnim i fizičkim licima koja su ostvarila pravo na finansijsku podršku putem navedenog javnog poziva - kazali su “Glasu Srpske” u Ministarstvu trgovine i turizma.

Naglašavaju da je od ukupno 108 projekata čije je sufinansiranje odobreno putem javnog poziva, do sada novac isplaćen za više od 80 odsto projekata.

- Korisnicima preostalih 20 odsto projekata novac će biti doznačen u narednom periodu u skladu sa raspoloživim sredstvima na budžetskoj stavci sa koje se finansiraju ovi projekti - naglasili su u Ministarstvu trgovine.

Naveli su i da su fizička i pravna lica kojima još nije uplaćen novac od strane službi Ministarstva trgovine i turizma informisana o razlozima tehničke prirode zbog kojih je došlo do prolongiranja rokova uplate novca. Pojedina fizička lica čiji su projekti dobili zeleno svjetlo na pomenutom javnom pozivu, a još nisu dobili novac, navode da su u više puta zvali Ministarstvo trgovine da pitaju da li će i kada dobiti novac.

-  Svaki put kažu: “Biće uskoro”, a to uskoro nikada da dođe. Prošlo je pola godine, a mi i dalje čekamo novac. Nadam se da će uskoro imati novac za naše projekte, jer mi to čekamo da bismo ih realizovali - navode građani čiji su projekti prošli na javnom pozivu Ministarstva trgovine.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana