Kovač: Države postale instrument globalista!

Marijana Miljić Bjelovuk
Kovač: Države postale instrument globalista!

BANjALUKA - Države su postale instrument globalista otuđenih centara moći koje uspostavljaju vlade velikih država pa i same Amerike.

Kazao je to za "Glas Srpske" vojno-politički analitičar i direktor Evroazijskog bezbjednosnog foruma Mitar Kovač komentarišući pokušaj ubistva bivšeg američkog predsjednika Donalda Trampa na njegovom predizbornom mitingu u Pensilvaniji. 

- Oni pokušavaju da to čine u kontinuitetu. Tu ponekad iskoči neki slučaj da pobedi neki kandidat koji nije njima po volji, kao što je prošli put bio Tramp. I oni čine sve i dan-danas da se to ne ponovi i da dovedu garnituru ili da ostane na vlasti garnitura koja je servilna prema njihovim zahtevima i interesima - rekao je “Glasu Srpske” Kovač.

Naveo je da interese Amerike ne kreira američka vlast i narod, nego upravo ta globalistička elita.

- Tako gledam, nažalost, i na ovaj slučaj u Americi, odnosno antetat na Trampa. Prvo su pokušali globalisti preko sudova, kojekakvih optužnica da ga udalje sa političke scene, odnosno da ga zatvore da ne može uopšte izaći na izbore. Kada su videli da to teško ide zbog velike podrške naroda i da se očigledno radi o političkom progonu, pribegli su pokušaju fizičke likvidacije - kazao je Kovač.

Sve je to izraz, navodi on, unutrašnjih protivrječnosti i previranja u Americi.

- Oni pokušavaju te protivrečnosti širom sveta da izvrše kroz ratove i krize. Međutim, ne ide im to poslednjih godina kako su planirali i mislili, tako da će sve ovo biti problematično ne samo za bezbednost u Americi nego za bezbednost sveta, imajući u vidu i ukrajinsku krizu, Bliski i Daleki istok i ta trvenja u samoj Americi. Pred nama je teško vreme koje se u značajnoj meri reflektuje i na bezbednost na Balkanu, u jugoistočnoj Evropi pa i na bezbednost Srbije oko kosovskog pitanja i BiH oko pokušaja unutarizacije i diskvalifikacije legitimno izabranog političkog rukovodstva i izvršne vlasti - kazao je Kovač.

Prvo lažno šikaniranje od strane američke administracije i sudova, te zatim i atentat, navodi Kovač, dovešće samo do rasta ogromne popularnosti Trampa.

- Međutim, potrebno se zapitati šta bi se sve moglo desiti do izbora, odnosno da li će i na koji novi način pokušati da ga eliminišu, ili ipak da ga suspenduju, da se iznenada desi neki slučaj koji bi odgodio izbore na neko vreme dok oni ne bi kreirali ili promenili situaciju po njihovoj volji. Sve je to odgađanje problema i izvesno je da će na scenu doći ove nacionalne snage koje gledaju drugačije na suverenističke pokrete u svetu i na potrebu uređenja odnosa, na neki novi način izgradnje multipolarnog sveta - zaključio je Kovač.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana