Podžić "unaprijedio" Ahmetovića pa razgovarali o dolasku njemačkih vojnika

GS
Foto: Anadolija

SARAJEVO - Ministar odbrane BiH Sifet Podžić danas je u Sarajevu informisao izvjestioca njemačkih socijaldemokrata za zapadni Balkan Adisa Ahmetovića o aktivnostima Ministarstva odbrane i Oružanih snaga BiH, „posebno u vezi sa najnovijim NATO konceptom pomoći partnerima usvojenim na nedavnom samitu u Madridu“.

Na sastanku je razgovarano i o planiranom učešću Njemačke u okviru EUFOR-a, gdje se ubrzo očekuje dolazak oko 50 njemačkih vojnika.

Podžić je na sastanku naglasio značaj dosadašnje odbrambene saradnje sa Njemačkom, koja već dugi niz godina putem brojnih projekata pomaže Ministarstvo odbrane i Oružane snage BiH, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Ahmetović, koji je u saopštenju Ministarstva nazvan  izvjestiocem Parlamenta Njemačke za zapadni Balkan, iako to nije, ovom prilikom je iskazao „podršku Njemačke evropskom putu BiH i priključenju NATO“, te posebno istakao značaj očuvanja stabilnosti i bezbjednosti u BiH.

On je rekao da je od vitalnog značaja za Njemačku da podrži izgradnju demokratskih institucija BiH kako bi se obezbijedila prosperitetna budućnost stanovnika, a posebno mladih generacija da žive u demokratskom i sigurnom društvu, navedeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana