Podraščanin i Atanasijević više ne igraju za Srbiju: Mi smo uživali, vreme je za mlađe

GS
Foto: RTS

BEOGRAD- Srpski odbojkaš Marko Podraščanin rekao je poslije odlaska u reprezentativnu penziju da je srpski nacionalni tim u dobrim rukama, da su momci talentovani, da je ponosan na njih i da je uživao igrajući sa njima.

Aleksandar Atanasijević kaže da je odluka o povlačenju iz reprezentacije donijeta odavno i da neće povući datu riječ.

Odbojkaši Srbije su sinoć pobijedili selekciju Kanade rezultatom 3:2 (16:25, 22:25, 26:24, 25:19, 18:16) u meču posljednjeg, trećeg kola grupe A na Olimpijskim igrama. Srbija nije uspjela da izbori plasman u četvrtfinale, pošto je završila kao treća u grupi A sa tri boda.

Podrščanin: Vreme je prošlo, teško mi je da poverujem da je kraj

Podraščanin je poslije 18 godina igranja u dresu reprezentacije zvanično okačio patike o klin.

"Veliki rezultat je doći na Igre posle 12 godina. Završavam jedno lepo putovanje i jednu lepu reprezentativnu karijeru na najlepši mogući način. Skoro 20 godina sam uživao u svakom danu i svakoj utakmici. Vreme je brzo prošlo i teško mi je da poverujem da je kraj", rekao je srpski srednji bloker.

Emotivnom Podraščaninu je drago što je ostvaren trijumf u njegovoj posljednjoj utakmici, ali kaže da ipak postoji nešto što je važnije za njega.

"Ova pobeda za kraj je zaista posebna. Dali smo sve od sebe da dođemo ovde u Pariz i srce mi je ispunjeno, ali kao što sam već govorio, porodica je na prvom mestu. Imam dvoje predivne dece i ženu koji me uvek čekaju kod kuće, tako da jedva čekam da budem sa njima", rekao je dvostruki osvajač Evropskog prvenstva sa reprezentacijom.

Za Srbiju više ne igra ni Atanasijević

Reprezentativnu karijeru završio je i Aleksandar Atanasijević, koji je istakao da je odluka donijeta odavno, te da neće povući datu riječ.

"Smatramo da je došlo vreme da mlađi momci preuzmu ovu odgovornost, nastave i unaprede mušku odbojku, te je vrate na nivo iz 2019. godine. Kada nešto radite toliko dugo, postanete vezani za to. Nakon 20 godina u reprezentaciji Srbije, to je postalo deo mene", rekao je Atanasijević.

Tridesetdvogodišnjak smatra da mogućnost igranja za nacionalni tim treba gledati kao veliku čast i ogromnu priliku.

"Nikada nam ništa nije bilo teško, bilo je povreda, loše i dobre forme, ali uvek smo davali sve od sebe. Drago mi je što odlazimo uzdignute glave, bez obzira na nešto slabiji plasman", istakao je Atanasijević.

Kolaković: Ponosan sam

Selektor odbojkaša Srbije Igor Kolaković istakao je da je ponosan na odbojkaše, koji su pokazali karakter na duelu sa Kanadom.

"Dali smo sve od sebe i izuzetno mi je drago što smo završili turnir pobedom. Takođe, posebno me raduje što su neki od momaka koji su najavili povlačenje odigrali sjajan meč pun srca i emocija, prenoseći te emocije na sve nas. Iako smo ispali, smatram da je pobeda od 3:2 pred prepunom dvoranom protiv ozbiljnog protivnika poput Kanade, koja je ispred nas na svetskoj rang listi, najbolji mogući završetak turnira", naveo je selektor.

Atanasijević i Podraščanin sa reprezentacijom imaju dva osvojena zlata sa Evropskih prvenstava, po jednu bronzu i Svjetsku ligu 2016. godine, piše RTS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana