Počeo sastanak lidera SNSD-a, HDZ-a i stranaka ''Trojke''

Srna
Počeo sastanak lidera SNSD-a, HDZ-a i stranaka ''Trojke''

MOSTAR - U Mostaru je počeo sastanak predsjednika SNSD-a Milorada Dodika, HDZ-a Dragana Čovića, te lidera stranaka "trojke" - SDP-a Nermina Nikšića, Naroda i pravde Elmedina Konakovića i Naše stranke Edina Forte.

U delegaciji SNSD-a su i Željka Cvijanović, Staša Košarac, te Snježana Novaković Bursać. Prisustvuju i lider Ujedinjene Srpske Nenad Stevandić, te ispred Narodne partije Srpske Senka Jujić.

Dodik je ranije danas rekao da očekuje da na ovom sastanku budu postignuti dogovori koji predstavljaju korak naprijed u zakonodavnom procesu i na putu ka EU, uvjeren da postoji i ljudska i politička zrelost da interesi tri naroda budu stavljeni ispred tuđih geopolitičkih interesa.

-Očekujem da nađemo način. Izgovora je bilo i previše. Očekujem da će želja da se učini dobro za sve narode biti jača od želje da se učini loše drugima -  naveo je Dodik.

Stranačke delegacije u centrali HDZ-a će pokušati da dogovore zakone neophodne za otvaranje pregovora BiH i EU 21. marta, a to su zakon o sudovima i zakon o sukobu interesa. Prethodno je usvojen Zakon o sprečavanju pranja novca i finansiranju terorizma, a pregovori sa Fronteksom su otvoreni.

Izjave za medije su najavljene za 16.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana