Počeo prijem u Palati Republike, Dodik dočekan aplauzom

Srna
Počeo prijem u Palati Republike, Dodik dočekan aplauzom

BANjALUKA - U Palati Republike u Banjaluci počeo je prijem, kojeg organizuje predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave, a na početku svečanosti intonirane su himne Republike Srpske i Srbije.

Prethodno, okupljeni građani pozdravili su aplauzom predsjednika Republike Srpske kojem je raport ispred Palate Republike predao komandir počasne jedinice Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske.

Plato ispred Palate Republike okićen je srpskim trobojkama a građani su razvili zastavu duž ulice koja vodi do ulaza u Palatu.

Prijemu prisustvuju srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović, predsjednik Vlade Radovan Višković, ministri u Vladi Srpske, narodni poslanici, predstavnici Republike Srpske u zajedničkim institucijama, predstavnici javnog i društvenog života Srpske.

Nakon svečanosti u Palati Republike predviđeno je obraćanje predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

Svečana akademija povodom Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave biće održana večeras u Novom Sadu, a prisustvovaće predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH Željka Cvijanović i predsjednik Narodne skupštine Srpske Nenad Stevandić.

Dan srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave državni je praznik koji se 15. septembra praznuje u Srbiji i Republici Srpskoj, a ustanovljen je na dan kada se obilježava proboj Solunskog fronta, a praznuje se od 2020. godine.

Ideju o tom zajedničkom prazniku Srbije i Srpske dali su rukovodioci Srbije Aleksandar Vučić i Ana Brnabić u dogovoru sa rukovodstvom Republike Srpske, predvođenim Miloradom Dodikom.

Cilj uspostavljanja Dana srpskog jedinstva, slobode i nacionalne zastave jeste osnaživanje jedinstva između srpskog naroda u Srbiji i Srpskoj, te jačanje kulta nacionalne zastave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana