Pljušte optužbe između Plenkovića i Milanovića

GS
Pljušte optužbe između Plenkovića i Milanovića

ZAGREB - Hrvatski premijer Andrej Plenković obrušio se na šefa države Zorana Milanovića za kojeg je rekao da laže i da je „sramota koju treba maknuti sa Pantovčaka“.

- Očito sada kad dolazi jesen, kad je u teškom porazu ćutao mjesecima, nastoji to da prebaci na nekog drugog, rekao je Plenković.

Milanoviću je odgovorio da se, kako je naveo, naravno ne boji leta helikopterom.

- Vozio sam se dva ili tri puta – vojna vježba na Dugom otoku, na Plješevici kad smo gledali kako policija štiti granicu od ilegalnih migracija i, mislim, jednom kad su bile poplave u Karlovačkoj županiji, naveo je Plenković.

Poručio je da neki komentatori, koji misle da je korištenje vojnih resursa za vožnju po redovnim ili privatnim aktivnostima bilo koga od nas normalno, „prave debile od cijele hrvatske javnosti“.

- Koristiti vojne helikoptere nema nikakve potrebe, nema nikog u službi bezbjednosti ni mojoj ni njegovoj ko će nam to savjetovati, to je laž. Em lažu, em se rugaju, em bahato koriste resurse i sredstva poreznih obveznika, rekao je hrvatski premijer novinarima u Virovitici.

Komentarišući izjavu Milanovića da „premijer leti avionom iz Gorice u Dugo Selo“, Plenković tvrdi da je to takođe laž.

- Mi smo brana primitivizmu, bahatluku, nekulturi čovjeka koji je prevario narod prije pet godina kad su mu napravili kampanju ‘Normalno’, tu sramotu treba maknuti s Pantovčaka, rekao je Plenković, prenijela je zagrebačka N1 TV.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana