Petronijević: Sena Uzunović zaprijetila Nobilu i meni

Srna
Foto: Predsjednikrs.rs/Borislav Zdrinja

SARAJEVO- Advokat Goran Petronijević izjavio je da je sudija Suda BiH Sena Uzunović danas zaprijetila njemu u advokatu Antu Nobilu da se ne smiju obratiti javnosti i u Sudu kada je riječ o suđenju predsjedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku i v.d. direktora "Službenog glasnika" Milošu Lukiću.

Petronijević je rekao da se pravni savjetnici Dodika i Lukića neće uplašiti ovakve situacije.

"Šta smo nas dvojica rekli što nije istina ili je uvredljivo. Pojavile su se prijetnje /lidera SDA/ Bakira Izetbegovića i zato se Uzunovićeva ovako ponaša", dodao je Petronijević na konferenciji za novinare u Istočnom Sarajevu nakon suđenja Dodiku i Lukiću.

On je istakao da to nije primjereno sudskoj praksi.

"Ona otvoreno prijeti, iako je suđenje javno i svako od učesnika može da iznese ono što je tačno i javno. Ovo je klasični nedostatak pravnih argumenata i zato se sudija tako ponaša", rekao je Petronijević.

On je rekao da je "tužno i žalosno" da Nobilo i on ne mogu da pričaju u sudnici niti u javnosti.

"Nažalost, i određenim podzakonskim aktima i sporazumima nije dozvoljeno da postupamo u svojstvu branioca u sudovima BiH, jer smo državljani drugih zemlja. U zemljama bivših republika Jugoslavije ovo nije slučaj", rekao je Petronijević i upitao gdje su ljudske slobode kada se na ovaj način brani advokatima da govore. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana