Petrić: Zvezda i Partizan najveći problem u srpskom fudbalu

Tanjug
Petrić: Zvezda i Partizan najveći problem u srpskom fudbalu

BEOGRAD - Trener fudbalera Partizana Gordan Petrić izjavio je danas uoči sutrašnjeg duela u Superligi protiv niškog Radničkog da su Crvena zvezda i Partizan glavni problemi srpskog fudbala.

Petrić se osvrnuo na dešavanja nakon posljednjeg kola Superlige u kom je njegov tim remizirao sa Javorom (3:3), dok je Crvena zvezda u sedmom minutu sudijske nadoknade savladala Radnički iz Niša sa 2:1.

Nakon toga uslijedio je “rat” saopštenjima vječitih rivala, a Petrić smatra da Zvezda u poslednjih nekoliko godina ima pomoć sudija.

-Najveći problem u srpskom fudbalu su Zvezda i Partizan. Trenutno, zadnjih godina, problem pravi Zvezda. Ono što ja sigurno znam je da ćemo se boriti da odigramo na najbolji mogući način svaku utakmicu. Bolje biti ranjeni vuk u toj borbi, nego dresirana pudlica u cirkusu. Nema više pritiska, šta god da se desi - izjavio je Petrić

Dodao je da ne bi volio da se narod posvađa zbog fudbala

-Mogu da osetim da se nešto dešava i kao trener i kao funkcioner sam mogao. Da ne bude da se žalim, imao je i Partizan u prošlosti da mu neko progleda kroz prste, kao što sad ima Zvezda. To se odnosi na sudije. Nekad se pomagalo Partizanu, sad se pomaže Zvezdi. Trebalo je da završimo 3:1 protiv Javora. Nama saopštenja ne trebaju. Nismo bili slikari, bavimo se ovim poslom. Ne verujem da je Javor poslao saopštenje – naglasio je.

Trener Partizana dao je konkretan primjer „sudijske protekcije prema Partizanu i Crvenoj zvezdi“.

-Pitao sam sudiju protiv Javora zašto ne daš Menigu žuti karton. Meni ta pomoć ne treba. Izvinio sam se klupi Javora što sudija mom igraču nije dao karton – istakao je Petrić.

Prokomentarisao je naredni meč i poručio da njegov tim mora da osvoji tri boda.

-Zanimljiva utakmica iz prostog razloga jer Radnički Niš igra drugačije od ostalih ekipa sa kojima smo igrali. Juče smo sleteli u jutarnjim časovima. Partizan sutra mora da izađe u najjačem mogućem sastavu i da uzme tri boda -  izjavio je on.

Trener Radničkog je bivši kapiten i trener Crvene zvezde, te banjalučkog Borca Nenad Lalatović koji je uvijek motivisan protiv Partizana.

-Lala je trener koji voli da igra protiv Partizana i u prošlosti je imao uspeha i na našem stadionu. Ali ne treba mi da se opterećujemo Lalom. Moji igrači treba da gledaju svoj posao i da probaju da dobiju utakmicu na najlakši mogući način. Lalu znam privatno, on je specifičan. Nema takvih trenera puno u Evropi. I Lala se da možda više od svih nas što se tiče bitisanja pored klupe. Samo da ne uđemo u tu njegovu priču - izjavio je Petrić i dodao da pristaje i na trijumf minimalnim rezultatom:

-Neka bude 1:0, samo da se završi bez povreda jer u četvrtak imamo utakmicu sezone za klub, igrače i za mene – istakao je Petrić.

Utakmica 17. kola Superlige između Partizana i Radničkog iz Niša igra se sutra u Humskoj u 19 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana