Petrić: Naredba o ponovnom brojanju glasova preuranjena i nezakonita

G.S.
Petrić: Naredba o ponovnom brojanju glasova preuranjena i nezakonita

ISTOČNO SARAJEVO - Bivši član Centralne izborne komisije /CIK/ BiH Branko Petrić izjavio je Srni da je naredba o ponovnom brojanju glasova za predsjednika Republike Srpske preuranjena i nezakonita, te da se plaši da je dio šireg projekta.

“Naredba nije donesena na osnovu zakona, a i ovaj sastav CIK-a nisu profesionalci nego probosanci, pa ih stoga zakon baš mnogo i ne obavezuje”, rekao je Petrić.

Petrić je istakao da je odluka preuranjena i u pogledu ponovnog brojanja glasova, te da se za takvu naredbu moraju ispuniti zakonom predviđeni uslovi za tako nešto.

“O toj naredbi ne treba nikakav poseban komentar jer je o njoj sve što treba reći već rekao član CIK-a Vlado Rogić, koji je suvi profesionalac”, rekao je Petrić.

On je ocijenio da je očito da rade ne na osnovu zakona nego na osnovu očekivanja što je juče najavio Kristijan Šmit govoreći kako će CIK tako nešto i uraditi.

“Ovo što se po ulicama dešava i najavljuje da će se dešavati samo je režija cijele situacije kao predložak na neke odluke. Bojim se mnogo gorih odluka i očito tu nisu čista posla i dobre namjere”, istakao je Petrić.

On je naglasio da se u ovom trenutku ne može predvidjeti kamo to sve može odvesti.

Petrić je naveo da je teško predvidjeti kakav će ishod iz svega izaći i šta žele od te odluke, a očito, kako je dodao, da nabroje glasova koliko im treba.

Centralna izborna komisija /CIK/ danas je na hitnoj sjednici u Sarajevu izdala naredbu da se na teritoriji Republike Srpske i Brčko distrikta ponovo prebroje glasovi za nivo predsjednika i potpredsjednike Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana