Petković: Srpska treba da tuži, ukoliko to tužilaštvo ne uradi

Srna
Petković: Srpska treba da tuži, ukoliko to tužilaštvo ne uradi

BANjALUKA - Advokat Milan Petković izjavio je Srni da Vlada Republike Srpske treba da pokrene tužbe protiv onih koji su spriječili da Srpska dobije pomoć iz Srbije u gašenju požara, ukoliko to ne učini Tužilaštvo BiH.

On je istakao da bi Tužilaštvo BiH trebalo da pokrene istragu po službenoj dužnosti.

-Tužilaštvo može i po službenoj dužnosti pokrenuti istragu i utvrditi da li su se, propuštanjem preduzimanja određenih radnji, odnosno nečinjenjem od strane određenih ministara u Savjetu ministara, stekla obilježja određenog krivičnog djela - naveo je Petković.

Prema njegovim riječima, dolaskom helikoptera iz Srbije situacija na požarištima se popravila i vatra je brzo savladana, što daje osnova za istragu.

-Ukoliko Tužilaštvo po službenoj dužnosti ne formira predmet, Vlada Srpske može i treba da podnese prijavu protiv nadležnih ministara, a zbog štete koja je podnesena Srpskoj i BiH, kao i njenim građanima - rekao je Petković.

Premijer Radovan Višković rekao je da će biti podnesene prijave protiv svih koji su onemogućili i opstruisali gašenje požara u Nacionalnom parku “Sutjeska”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana