Petković: Šmitove tvrdnje opasne, mora iznijeti jasne dokaze

Srna
Petković: Šmitove tvrdnje opasne, mora iznijeti jasne dokaze

SARAJEVO - Poslanik Srpskog kluba u Predstavničkom domu parlamenta BiH Milan Petković ocijenio je za Srnu da su tvrdnje Kristijana Šmita da su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da sa političke scene ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika veoma opasne, te da mora da jasnim dokazima potvrdi njihovu istinitost.

-Mora to da jasno dokaže jer ako je to istina onda je opozicija u Republici Srpskoj izdajnička i pod direktnim uticajem stranaca - istakao je Petković.

Prema njegovim riječima, ukoliko to nije istina, onda Šmit pokušava da unese još veći razdor među srpske predstavnike i da izazove sukobe među njima.

-Očekujem da opozicionari izađu i jasno se izjasne na Šmitove tvrdnje - poručio je Petković.

Šmit je izjavio da su lideri opozicije u Republici Srpskoj tražili od njega da sa političke scene ukloni predsjednika Republike Srpske Milorada Dodika.

-Mogao bih reći i mjesto i vrijeme kada su mi njihovi lideri tražili da maknem Dodika uz primjenu bonskih ovlašćenja. Zbog toga me čak iznenadilo to da su se neki od njih solidarisali sa Dodikom - rekao za “Dnevni avaz” Šmit, ali nije otkrio o kojim opozicionim političarima je riječ.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana