Perišić: Pobjeda Putina daje Srbima snagu da Zapadu kaže "ne"

Srna
Perišić: Pobjeda Putina daje Srbima snagu da Zapadu kaže "ne"

ISTOČNO SARAJEVO - Pobjeda Vladimira Putina na predsjedničkim izborima u Ruskoj Federaciji daje Srbima snagu da Zapadu kažu definitivno "ne", kao i nadu da mogu da opstanu u ovom svijetu, smatra politikolog Srđan Perišić.

"Pobjeda Putina daje Srbima nadu da mogu da se objedine, jer su rasparčani i razbijeni u više država u proteklih 30 godina. Ta pobjeda nam daje nadu da možemo da se suprotstavljamo Zapadu, snagu da kažemo Zapadu definitivno ne", rekao je Perišić Srni.

Prema njegovim riječima, poput ruskog naroda i svijeta koji ne želi da živi po modelima Zapada, tako ni Srbi, Republika Srpska ne želi da živi po diktatima, pritiscima, udarima koji dolaze iz Vašingtona, Londona i EU, odnosno NATO-a.

"Mislim da je srpski narod navijao i želio pobjedu Putina jer predstavlja otpor. Pobjedu Putina najbolje odslikavaju njegove riječi koje je izgovorio dva dana pred izbore: Zapadne elite su se vijekovima hranile ljudskim mesom i krvlju i trpali tuđi novac u svoje džepove. Došlo je vrijeme da se taj bal vampira završava", naglasio je Perišić.

On je ukazao da, bez obzira što je bila potpuno izvjesna, pobjeda Putina prije svega pokazuje veliko jedinstvo ruskog naroda koji se podigao u suprotstavljanju zapadnom svijetu.

"Praktično, predsjednički izbori u Ruskoj Federaciji su pokazali plebiscitarno opredjeljenje ruskog naroda da žele izborom Putina da se suprotstave Zapadu i da ne žele da žive po političkim, ekonomskim, kulturnim i ideološkim modelima koji su dolazili sa Zapada", smatra Perišić.

Prema njegovim riječima, pobjeda Putina je osnažila suprotstavljanje Zapadu politika, naroda i zemalja širom Afrike, Azije, Latinske Amerike.

"Pobjeda Rusije je nada za sav svijet izvan Zapada, a to je najveći dio svijeta", dodao je Perišić.

Ruski predsjednik Vladimir Putin ubjedljivo je pobijedio na predsjedničkim izborima osvojivši više od 87 odsto glasova. /kraj/bm/ab

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana